Biroul de mediator Ilie Bertea a fost înfiinţat la 01.09.2010, aprobat în şedinţa Consiliului de Mediere la 17.09.2010 şi înregistrat în Registrul Formelor de exercitare a profesiei la poziţia 1481. Scopul biroului de mediator este să desfăşoare activităţi şi servicii eficiente de soluţionare a conflictelor, managementul disputelor, asigurând un ambient comod, confidenţial şi relaxant. Disputele pot fi între persoane fizice, persoane juridice, organizaţii, comunităţi şi chiar dispute între cetăţeni români şi ai altor state. Există spaţiu amenajat pentru discuţii confidenţiale, iar medierile se pot desfăşura şi în săli rezervate la Clubul Senator din Timişoara.

MEDIEREA se bazează pe încrederea pe care care părţile o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze negocierea dintre ele şi să le sprijine pentru soluţionarea conflictului prin obţinerea unor soluţii eficiente, durabile şi convenabile.

CONSULTANŢĂ. Biroul de mediator Ilie Bertea acordă consultaţii privind sistemul de management al conflictelor. În măsura în care persoanele şi organizaţiile devin din ce în ce mai independente şi experimentează anumite schimbări, inevitabil se declanşează provocări complexe şi diverse. Eşecul în gestionarea acestor dispute poate genera pierderi la nivel de resurse umane sau materiale.

Alegerea medierii nu mai este considerată ca un semn de slăbiciune, ci mai degrabă o înţelepciune a simţului comercial.